Wielerclub Onder Ons Parike” is sinds 1970 een Zuid-Oostvlaamse wielerclub met renners. Het is ondertussen reeds voor de vierde maal in haar bijna 50-jarige bestaan dat zij een provinciaal kampioenschap in een jeugdcategorie inrichten. Het is van 2001 geleden dat de juniors in Parike streden voor de Oostvlaamse provinciale titel. In 2009 organiseerden zij te Parike het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen, in 2015 waren de aspiranten aan de beurt.

Wielerclub Onder Ons Parike is reeds verschillende jaren actief met het onderdak bieden aan renners, met vooral het accent op opleiding van jeugdig talent. Enkele renners die uit de Parike-stal komen zullen u als wielerliefhebber zeker als muziek in de oren klinken : Jolien D'Hoore Belgisch Kampioen, wereldkampioen en Olympisch medaillehouder, Jan Soetens (veldrijden) - Belgisch Kampioen bij de beloften en Elite z/c, Tim Mertens (eindwinnaar wereldbeker scratch 2009), Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale) en Bart De Clerq (Wanty Groupe Gobert),gewezen Belgisch Kampioen tijdrijden beloften Ruben Pols, Louis Vervaeke (Team Sunweb) en Frederik Backaert (Wanty Groupe Gobert).

In het hartje van deze Vlaamse Ardennen, tussen Brakel en Geraardsbergen, tussen Ten Bosse en de Muur, werd op Brakels grondgebied een parcours uitgetekend dat gegarandeerd een verdienstelijk Provinciaal Kampioen zal opleveren. Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, op deze omloop zijn de Parikeberg en Nieuwpoort die ongetwijfeld een belangrijke rol als scheidsrechter zullen vervullen.

Het “PK U19 van Oost-Vlaanderen” wordt ongetwijfeld een spectaculair evenement voor jong en oud.

 

 

Wielerclub Onder Ons Parike
 Steenweg 60
 9661 Brakel-Parike

 info@woop.be
 www.woop.be