HomeClubRennersFotosInteractiefLogin

Lid worden

Wielrennen... een populaire sport

Nooit eerder was de wielersport zo populair als vandaag.
Wellicht kriebelt het ook bij jou om te schitteren in de grote wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Ronde van Frankrijk? Je ziet je zelf al met het grote peloton aan de voet van een steile klim of je bent een supersnel sprinterstype?
Maar vooraleer je dit alles echt kan verwezenlijken sluit je je best aan bij een wielrennersploeg die zich engageert om jeugdrenners optimaal te begeleiden. Wielerclub Onder Ons Parike is zo een club. Dankzij begeleiding van trainers, verzorgers, begeleiders en mensen met ervaring sta je er immers niet alleen voor om de wondere wereld van het wielrennen te ontdekken. Je leert er ook heel snel heel wat vrienden kennen die dezelfde passie delen. Niet voor niets is onze club al een aantal jaar in het bezit van de trofee Gouden Wiel, toegekend door Cycling Vlaanderen aan jeugdvriendelijke wielerclubs.

Hoe aansluiten?

Kandidaat-wielrenners worden onderverdeeld in een aantal categorieën, naargelang je leeftijd. De miniemen (8-11 jaar), aspiranten (12-14 jaar), nieuwelingen (15-16 jaar), junioren (17-18 jaar) en dan zo verder naar de grotere mannen die zich al beloften noemen.
Om je aan te sluiten bij onze club neem je best contact op met de ploegleider van de leeftijdscategorie waartoe jij behoort. De contactgegevens van deze ploegleiders vind je snel terug via www.woop.be/bestuur . Je kunt dan rechtstreeks met hen afspreken om samen al je vragen te overlopen, om meer te weten te komen over de administratieve formaliteiten, over de benodigde uitrusting, het kostenplaatje, de verzekering, en nog zo veel meer...

Trainen, trainen, trainen...

Een goede wielrenner heeft uiteraard een uitstekende conditie en die bereik je niet zomaar. Vele uurtjes op de fiets rijden hoort daar nu eenmaal bij. Maar wees gerust, we helpen je wel. Je krijgt trainingsschema ’s van onze trainer en wekelijks kan je je al eens meten met je clubgenoten. Om de groepssfeer op te bouwen nemen we onze renners in het begin van het seizoen ook mee op stages. Afhankelijk van je leeftijdscategorie krijg je de kans om tijdens vakantieperiodes deel te nemen aan door ons ingerichte wielerstages zowel in binnen- als buitenland. Gedurende een aantal dagen kan je dan kennis maken met je begeleiders en clubgenoten in een ontspannen sfeer.

Wedstrijden

En dan zijn er natuurlijk nog... de wedstrijden. Op de website van cycling.vlaanderen kan je op voorhand kijken waar er een wedstrijd is. Je begeeft je er naar toe, laat je inschrijven en dan kan het echte werk beginnen. Zoals een echte renner kan je nu laten zien wat je in je mars hebt. Zit je al bij de nieuwelingen of hoger ? Dan nemen we geregeld deel aan de Interclubs en buitenlandse (ritten)wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden van een een hoger niveau. Compleet met motors, wedstrijdjury en onze volgwagen die je in geval van nood bliksemsnel helpt als je lek rijdt of andere problemen hebt. Dit is al een beetje "het echte wielerwereldje". Sommige wedstrijden gaan zelfs over verschillende dagen, wat de uitdaging alleen maar groter maakt.

En voor de meisjes

Sinds 2018 is onze club ook gestart met een echte damesploeg voor meisjes van 14 tot 18 jaar, onze WOOP Girls. Meter van deze ploeg is Jolien D‘Hoore, die haar carrière bij onze club heeft gestart.
Onze club stelt een gratis competitiefiets (in bruikleen) ter beschikking, specifiek gericht naar meisjes. Elk bij Cycling Vlaanderen startend meisje (1ste jaar) kan hiervan minstens 6 maand gebruik maken (maximaal 12 maand).


Rubrieken
historiek
bestuur
bestuur T.O.O.P.
sponsors
adverteer
lid worden


Clubinfo

Wielerclub Onder Ons Parike v.z.w.
   WBV 7 1970 002
Secretariaat :
   Steneplein 26 - 9660 Brakel
   info@woop.be
Bankrekening :
   IBAN : BE67 6528 2335 5987
BIC: HBKA BE 22